Kolacja Świąteczna z zakąskami

Przystawka

  • Trzy rodzaje aromatycznych pasztecików z gorącym pieczywem

Zupa

  • Rosół z makaronem własnego wyrobu

Dania główne – 2,5 porcji na osobę

  • Polędwiczki nadziewane szynką parmeńską i szpinakiem
  • Staropolska pieczeń w sosie winno pieczeniowym
  • Fileciki faszerowane aromatycznym pasztetem
  • Schab w cieście francuskim faszerowany ziołami i pastą porową
  • Łosoś na liściach szpinaku
  • Roladki z pstrąga faszerowane szpinakiem i łososiem
  • Ziemniaki zapiekane w ziołach
  • Frytki
  • Ziemniaki gotowane
  • Pyzy na parze
  • Sos winno – pieczeniowy
  • Sos beszamelowy
  • Sos kurkowy
  • Sos porowy
  • Zestawy trzech surówek( kapusta biała, marchewka, buraczki)
  • Warzywa na parze
  • Kapusta pekińska

Deser

  • Deser lodowy z owocami i bitą śmietana

Zimne przekąski – 5 przekąsek na osobę

  • Schab z śliwką w galarecie
  • Indyk w maladze
  • Galantyna z kurczaka
  • Galart mięsny
  • Polędwiczki wieprzowe z farszem
  • Sandacz w galarecie
  • Łosoś w galarecie
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka grecka
  • Pieczywo
  • Masło, masło czosnkowe, masło ziołowe

Gramaturę dań, jak i sposób podania dostosowane są do indywidualnych potrzeb klienta , które to ustalimy podczas spotkania.
Spełniamy życzenia standardowe jak i możliwe i nie możliwe.