zastawiony stół wigilijny

Menu wigilijne

Wróć do listy

Menu wigilijne

Ugościmy Państwa przy pięknie nakrytym świątecznym stole, akompaniamencie kolęd i choince, staropolską gościnnością i akcentami kuchni włoskiej.

Przystawką rozpoczniemy ucztowanie

  • śledź w śmietanie
  • śledź w oleju
  • karp po żydowsku
  • Carpaccio z łososia
  • garwalax z łososia
  • ryba po grecku
  • śledź w pierzynce
  • pasztet świąteczny
  • śledź w 3 smakach
  • sałata z tuńczyka
  • łosoś wędzony na rukoli z cytryną

Następnie będzie wykwintna zupa

  • rybna z owoców morza z krewetką
  • wigilijna z warzywami i kawałkami łososia lub karpia
  • krem z karpia
  • barszcz czysty
  • barszcz z uszkami
  • barszcz z krokiet(kapusta, grzyby)
  • krem brokułowy
  • cappuccino pieczarkowe
  • grzybowa z łazankami
  • zupa borowikowa z łazankami
  • zupa cebulowa z grzanką
  • krem ze świeżych pomidorów

Staropolskim zwyczajem smaczne „co nieco”

  • makiełki
  • pierogi z kapustą i grzybami
  • pierogi ruskie
  • kapusta zasmażana z grzybami
  • groch z kapustą
  • łazanki wigilijne z kapustą i grzybami

Z włoskim smakiem i uprzejmością

  • tortellini w sosie krewetkowym
  • tortellini w sosie gorgonzola
  • szpinak z czosnkiem w sosie śmietanowo-cytrynowym
  • małże w białym winie
  • krewetki w zielonym pieprzu
  • tagiatelle z borowikami

A teraz główna uczta wigilijna

  • grillowany łosoś na liściach szpinaku
  • pstrąg faszerowany szpinakiem i łososiem
  • filet z karpia smażony na maśle
  • sandacz po polsku
  • dzwonki karpia po chłopsku
  • pstrąg smażony na maśle
  • pstrąg gotowany na parze
  • roladki z pstrąga
  • łosoś w sosie krewetkowym

Dania świąteczne

  • schab faszerowany grzybami z sosem kurkowym
  • polędwiczka wieprzowa nadziewana szpinakiem i szynką parmeńską
  • pierś z kurczaka faszerowana aromatycznym pasztecikiem
  • udka z kurczaka w sosie pomarańczowym
  • pierś z kaczki w sosie morelowym
  • polędwiczka wieprzowa z żurawiną
  • polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
  • ćwiartka kaczki z jabłkami po staropolsku

Małe i duże przekąski po wielkiej uczcie

  • sandacz w galarecie
  • karp w galarecie
  • łosoś z musem chrzanowym
  • galantynki rybne
  • roladki z łososia
  • galantynki z kurczaka
  • galantynki z kaczki
  • indyk z owocami
  • rapsodia drobiowa
  • schab ze śliwką
  • róże z łososia wędzonego
  • jajka faszerowane
  • jajka faszerowane i zapiekane
  • paszteciki wykwintne
  • polędwiczka z pasztecikiem

Aromatycznie skomponowane sałatki:

  • sałatka brokułowa
  • sałatka jarzynowa
  • sałatka śledziowa
  • sałatka z tuńczyka
  • sałatka krabowa
  • sałatka pekińska
  • sałatka grecka
  • sałatka z szynką i ananasem

A jakby wszystkiego było mało podamy smakowite dodatki:

  • pyry w mundurkach z gzikiem
  • wielkopolskie pyzy
  • kopytka
  • szare kluski
  • zapiekane purre ziemniaczane
  • ziemniaki zapiekane w ziołach
  • kompot z suszonych owoców
  • warzywa na parze
  • zestaw surówek

W Naszej restauracji dysponujemy również bardzo bogatą ofertą win.

Kalkulację cenową prześlemy po wybraniu konkretnego menu.

Sprawdź, co u nas słychać!

Skontaktuj się!

Twoja wiadomość została wysłana. Dziękujemy.

Twoja wiadomość nie została dostarczona. Spróbuj ponownie.